Zurna DŰLŐ

Ez a kisléptékű családi ház a Pécs melletti Zurna dűlő lejtőjében ül meg. Szerény léptékével a környező házak sorába húzódik vissza. Őszintén tükrözi vissza megrendelőinek akaratát, miszerint biztos háttér a nyugdíjas házaspár visszavonult életéhez. Az épület gazdasági szempontból nagymértékben önfenntartó, anyaghasználata az időtállóságot hangsúlyozza.Három traktusos, a középső  ’életteret’ egyik oldalról a kilátás felé forduló intim lakórész  határolja, míg a másik oldalról a félig földbe süllyesztett kiszolgáló helyiségek sora.A telekre vonatkozó beépítési előírásoknak megfelelve, a tömeg magastetős kialakítású, a tetőtér a család vendégeinek kényelmét szolgálja, kiegészítve a megrendelők használatában lévő földszinti épületrészt.

Felelős tervező: Bachmann Bálint
Tervező: Borsos Ágnes

Pécs, 2009

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s